Ooit wil ik nog eens…

Een onderwerp waar veel cliënten mee worstelen is uitstelgedrag. Waarom houden we ons niet aan onze voornemens? En waarom vinden we het zo lastig om tijd vrij te maken voor de projecten waar ons hart sneller van gaat kloppen?

Vaak hebben we creatieve ingevingen als we onderweg zijn of onder de douche staan maar gunnen we onszelf niet de tijd om deze uit te werken.

We hebben allemaal dezelfde 24 uur in een dag – en vaak zijn het verplichtingen die ons er van weerhouden ruimte te vinden voor creatief werk.

Volgens schrijver Oliver Burkeman heeft een gemiddeld mens ongeveer 4000 weken te leven en verliezen we kostbare tijd met bingewatchen en doom scrollen (https://www.theguardian.com/books/2021/aug/07/on-earth-4000-weeks-so-why-lose-time-online-distraction-oliver-burkeman

Dus hoe gaan we daadwerkelijk aan de slag en beginnen we met de dingen die we willen doen, ook als we geen zin hebben?

De verleiding is soms groot om te wachten tot we geïnspireerd en gemotiveerd zijn om iets te doen. Maar hoe langer we wachten des te hoger de verwachtingen. Ons volgende project moet een meesterwerk worden. Dit voert de druk op, wat weer leidt tot …. uitstelgedrag.

De oplossing?
Plan wekelijks tijd in om aan je projecten te werken. Of je je nu geïnspireerd voelt of niet, ga aan de slag. De twee minuten regel is ideaal om nieuw gedrag aan te leren. Wil je beginnen met schrijven? Schrijf de eerste twee zinnen. Wil je beginnen aan een boek? Nestel je in een stoel en lees de eerste pagina.

Door gewoontes makkelijk te maken vergroot je de kans op succes.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Shares
Share
Tweet
Share