daphne 2

Hi, ik ben Daphne

Ik coach creatieven.

Ik help je van een druk maar ongeïnspireerd zijn naar een leven in tintelend technicolour.

Het is tijd om het streven en jakkeren te verruilen voor meer vreugde en een diep vertrouwen in jezelf. Ik help je graag vooruit zodat je meer jezelf kunt zijn en durft te stralen in je leven en werk.

Creatief sinds 2003

Mijn creatieve avontuur begon twintig jaar geleden in de film- en reclame wereld, waar ik de eerste vrouwelijke colorist van Nederland werd. Het kon niet op: een goed salaris, samenwerken met getalenteerde en creatieve mensen en reisjes naar het buitenland.

Maar mijn “perfecte” buitenwereld stond in schril contrast met mijn binnenwereld. In stilte worstelde ik met perfectionisme en onzekerheid. Ik was er van overtuigd dat overwerken, mezelf aanpassen en zelfkritiek de sleutels waren tot succes. Ondanks mijn creatieve carrière voelde ik me onzichtbaar en kleurloos. En het enige wat de “werk hard en pas je aan” methode me opleverde was dat ik steeds meer uren ging werken en ik vaak geen daglicht meer zag.

Uiteindelijk besloot ik in 2013, hoogzwanger van mijn tweede kind dat het anders moest en gaf ik mijn vaste baan op. Ik besloot dat ik wilden leven en werken op een manier die paste bij mij en mijn gezin.

Na een uitgebreide zoektocht en investeringen in diverse opleidingen, therapeuten en coaches heb ik geleerd mezelf te steunen en ben ik moedig genoeg om dingen te doen en te maken waar ik blij van word.

Nu combineer ik mijn creatieve achtergrond met coaching om anderen te helpen dat vertrouwen in zichzelf te vinden.

Typisch Daphne

 • 1.
  Ik heb het voorrecht gehad om te mogen werken met, les te geven en te presenteren aan duizenden zeer capabele en zeer creatieve mensen, en ik doe niets liever dan altijd manieren vinden om mijn werk te verdiepen.

  Mijn werk neem ik dus serieus. Ik volgde drie coach opleidingen, ik ben aangesloten bij een beroepsvereniging en ik heb me verdiept in yoga, breathwork, psychologie, trend- en toekomstonderzoek. Mezelf neem ik minder serieus. Tijdens het coachen breng ik lichtheid en humor in als het kan.

 • 2.
  Hokjesdenken, zoals altijd/nooit en goed/fout vind ik benauwend. Het leven wordt rijker als we ruimte laten voor twijfel en niet weten. Ik ben liever nieuwsgierig dan dat ik gelijk heb.
 • 3.
  Ik ben een realistische idealist. Ik zoek naar betekenis en de feiten. Ik geloof in dagdromen en het dagelijks leven, in denken en doen. In wetenschappelijke onderbouwde coach methoden en een flinke dosis magie.
 • 4.
  Ik houd van simpel en doeltreffend. Tijdens het voeren van coach gesprekken besefte ik dat velen van ons te hard hun best doen. We denken te veel na. We willen te veel tegelijk doen. Leven en werken op een manier die bij je past, gaat vaak om de kunst van het weglaten.
 • 4.
  Ik geloof niet in de druk van constante zelf verbetering. Ik help je niet om een betere, perfecte en gepolijste versie van jezelf te worden. Je bent geen machine, of een probleem dat opgelost moet worden. Coaching gaat wat mij betreft over jezelf (je gedachten, gevoelens en signalen van je lichaam) beter leren kennen en juist meer jezelf worden. Echte verandering ontstaat pas als je het doorvoelt in je lijf, niet als het bij een idee blijft in je hoofd. Mentale gezondheid vereist lichaamsbewustzijn.

Maar...het leven bestaat uit meer dan werken alleen.

Dit zijn de dingen die mijn leven kleur geven en de moeite waard maken:

Ik ben dol op pasta, ijs en drop en ben vaak in de keuken te vinden, waar ik graag kook voor familie en vrienden. Ik houd er van om mensen te verwennen met eten, want aan de eettafel ontstaan altijd interessante gesprekken.

Mijn desktop is bezaaid met folders met verschillende themas. Uit mijn boeken steken gekleurde post it’s. Ik ben een inspiratie hoarder: als ik iets interessants tegen kom dan bewaar ik het. Dit helpt me om nieuwe ideeën te krijgen en nieuwe verbanden te zien.

Ik houd van dansen, het liefst op festivals in de buitenlucht, maar spontane danspartijen in de woonkamer sla ik ook niet af. Ook ben ik regelmatig te vinden in een museum of bioscoop.

Elke week hang ik op mijn kop tijdens acro yoga, zodat ik vanuit mijn hoofd weer terug kom in mijn lijf.

Mijn grote droom is om te wonen in een bungalow in een bos. Tot die tijd wandel ik veel in de natuur en houd ik van road trips en kampeeravonturen. Wel het liefst met een beetje comfort.

kiekje 2

Leven in technicolour betekent voor mij alles omarmen wat het leven te bieden heeft: het goede, het slechte, de moeilijke en mooie dingen die gepaard gaan met mens zijn.

De details van jouw Technicolour leven? Die zijn aan jou…
Ik ben hier om je er aan te herinneren dat dit ook voor jou mogelijk is.
Ik helpt je daar graag bij.